Hírek

Mit tehetünk a mezei poloska ellen házilag?

2018.12.20 14:00

Az átmeneti évszakokban gyakran kapjuk fel a fejünket az ablakon zümmögő poloskák hangjára, ami nemcsak idegesítő, de sokak számára a bogarak látványa a lakásban igen kellemetlen lehet. Vidéken a mezei poloskát nem véletlenül hívják Büdös Margitnak, hiszen ha összenyomjuk őket, akkor jellegzetes rothadt almára emlékeztető bűzt bocsátanak a levegőbe.

 

Miért jönnek be a poloskák a lakásba?

Mert bent meleg van, esetleg éreztek valamilyen kellemes étel illatot, de az is lehet, hogy a lámpák fénye vonzotta őket be. Bárhogy is legyen, nekik kint a helyük, így érdemes megnéznünk, hogy hogy lehet megelőzni azt, hogy a bűzös hívatlan vendégek ne látogassák a lakást olyan gyakran az őszi-tavaszi hónapokban.

 

Megelőzés

Érdemes végigjárni a lakást, hogy vannak-e valahol rések, ahol megbújhatna egy poloska néhány hónapra a zord idő elől. Azt is fontos megnézni, hogy a ház körüli farakások elég messze vannak-e a háztól, illetve arra is érdemes odafigyelni, hogy ne hagyjunk elöl fedetlen ételt, illetve megfelelően legyen szellőztetve az összes helyiség.

 

Amikor már cselekedni kell

Van, aki rohan is a porszívóért, s felszívja a bogarakat, de később jön csak rá, hogy a porzsáknak borzalmas szaga lesz, ha sokáig bent hagyja az újdonsült lakókat. Össze is lehet őket nyomni, s lehúzni a vécén, hiszen a szemetesben ott maradna a szaguk.

 

Ha több bogár gyűlt össze, akkor érdemes lehet a Stink Bug-C természetes poloskairtót használni, hiszen ez a bogarak számára kellemetlen illatot áraszt, mely hatására elmenekülnek a helyiségből.