Hírek

Ideális jövőkép - ahol minden háztartásban van komposztáló

2018.09.18 13:21

Cégünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy minél több embernek legyen lehetősége arra, hogy környezettudatos módon szabaduljon meg a szeméttől, a portól, a szennyeződésektől, illetve a konyhai hulladékoktól és ételmaradékoktól.

Míg régen csak átvittük a szomszédba az ebédről megmaradt csontokat a kutyának, addig ma már a legtöbben szinte mindent csak úgy kidobnak a kukába, mondván én túl kicsi vagyok egyedül, hogy meg tudjam változtatni az emberek hulladék-kezelési szokásait.

 

Viszont ha mindenki így gondolkodna, akkor nem lennének szelektív hulladékgyűjtők a társasházakban, nem tudnánk megszabadulni a káros anyagoktól biztonságosan, s alapvetően sokkal szennyezettebb lenne a föld és a különböző vizek, mert előbb-utóbb visszajutnának a kidobott káros anyagok.

 

A komposztáló egy rendkívül jó ötlet, s nem kell hozzá kertes házban lakni, noha ott azért nagyobb hely van az ilyesmire. A különféle mobil komposztálók lebomlási folyamatait természetes szerekkel meg lehet gyorsítani, így például a Bioclean Compost adalékkal felgyorsul a folyamat, a BioForce C-5 Odor pedig segít a szagtalanításban.

 

Aki minden nap főz, nagyon jól tudja, hogy akár néhány óra alatt tele lehet tenni a szemetest zöldség héjakkal vagy húsmaradványokkal, így a komposztáló jelentősen képes csökkenti a naponta képződő természetes háztartási hulladékot.

 

A komposztálás segítségével Ön is tud változtatni a jövőn, hiszen minél többen válunk környezet-tudatossá, annál nagyobb esélye lesz a következő generációnak ahhoz, hogy egészséges életet tudjon élni.