Hírek

Fókuszban a rozsda eltávolítása

2018.02.13 14:00

A rozsda eltávolítása nem tűr halasztást. Ez nem kérdés. Az, azonban már nem olyan egyértelmű, hogy milyen szereket érdemes preferálnia a feladat elvégzéséhez. 

A tél véget ér lassan tavasszal ismét zöld ruhába öltözik, újjá éled a természet. Elkezdődnek a tavaszi nagytakarítások otthonunkban, kertünkben, garázsunkban stb. A hosszú pihenést követően eszközeink, tárgyaink amiket szívesen használunk korrodáltak, rozsdásak lettek. Mégis hogyan hozzuk formába őket újra?! A hagyományos alternatívák az esetek nagy százalékában roppant hatékonyak, ám a környezetre markánsan negatívan ható kemikáliákat tartalmaznak. Ha eddig úgy tudta, hogy nincs más megoldás, ez az egyetlen út, akkor elérkezett az idő, hogy megismerje a Bioforce termékei kínálta páratlan előnyöket. Termékeink segítségével újjá varázsolhatja szezonális és a hétköznapi használati tárgyait, de akár a barkácsoláshoz is zöld segítséget nyújthatunk.

A környezet védelme olyan prioritás, aminek a mindennapjainkban elsőbbséget kell élveznie. Az egyének szintjén igenis lehet csodákat tenni, hiszen a sok „egy-egy” végül összeadódik, és kiad egy egészet. A példa pedig a lehető legjobb út, amit az emberek alapvetően szívesen követnek: ha látják a vele járó pozitívumokat, és ha tapasztalják, hogy egy másabb fajta, tudatosabb szemlélet nem, hogy nem jár lemondásokkal, hanem magával hozza a pozitívumok végtelen sorát.

A rozsda jelenléte ártalmas, éppen ezért az oxidáció ellen érdemes minél előbb cselekednie. A megelőzés a leghatásosabb megoldás, de ez nem mindig kivitelezhető. Így aztán a legtöbbször marad az eltávolítás folyamata.

Rozsda eltávolítása – csak természetesen!

Jogosan merülhet fel önben a kérdés, hogy milyen komponensek képesek kiváltani azokat, az évtizedek óta alkalmazott kemikáliákat, melyek egyébként roppant eredményesen végezték a feladatukat.

A természet mindenre kínál megoldást. A biotechnológia segítségével előállított termék alapját gyümölcssavak adják, melyekhez természetes komplexképző vegyületek csatlakoznak.

A kíméletes eltávolítás hihetetlenül lényeges, mivel nem egyszer a rozsda olyan felületet támad meg, amin minták, gravírozások, egyéb díszítések találhatóak, melyeket nyilván védeni kell a kopástól.

Rozsda eltávolítása, két lépésben

A Bioforce forgalmazta, rozsda eltávolítására specializált készítmény két fázisban hat. Az első lépésben megtörténik az oxidréteg leválasztása, míg a második szakaszban a termék oldatban tartja a felületről eltüntetett rozsdát, ami azért nagyon lényeges, mert így megakadályozható az oxid újbóli lerakódása. A kezelést követően a legjobb, ha él a prevenció adta előnyökkel, és azonnal rozsda elleni védelemmel látja el az érintett tárgyat, felületet.